Datum

17 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de ijzige kou moest Sportief het opnemen tegen Woerden, de nummer 3 van de ranglijst. De uitwedstrijd ging ongelukkig verloren, dus was er vandaag iets recht te zetten. Zonder de werkende Mark en Nico, de Bundesliga kijkende Corne en de geblesseerde Kevin begon Sportief tegen de ijzige wind in zeker niet verkeerd. Er doemde al snel enkele kleine kansjes op voor Stijn en Sven. Gedurende die 1e helft kwam Sportief eigenlijk niet echt in de problemen, mede omdat Woerden Sportief tegen de wind in rustig liet opbouwen. Sportief beschikte over meer wilskracht dan het toch wat jonge en onervaren Woerden. De tegenstander wisselt dit seizoen wat goede met slechte wedstrijden af.Een spaarzame verdwaalde hoge bal moest dan ook voor gevaar zorgen voor de gasten, waar de bij ons bekende Jeffrey Buijt natuurlijk op scherp stond. Toch bleef het tot de rust 0-0 en kon het zodoende de 2e helft nog alle kanten op , ware het niet dat Sportief de wind in de rug zou krijgen in die 2e helft. Sportief kwam vlijmscherp uit de startblokken en dat resulteerde al gauw in een 100 % kans voor Sven en een wat moeilijkere voor zijn maatje Stijn voorin. Na een kwartier in de 2e helft was het weer Sven die goed reageerde op een voorzet van rechts, maar door twee man in de mangel genomen werd. Gelukkig kwam de wegspringende bal voor de voeten van Tosca en deze kon de bal binnen schuiven. Daar was dan toch de terechte voorsprong, maar er was nog een half uur te spelen natuurlijk. Tien minuten na dit doelpunt was het zelfs bijna 2-0. Een snel genomen vrije trap van Tosca ging rakelings naast de paal en de verbouwereerde keeper van Woerden. Toen Stijn voorin door een enkel blessure weg viel durfde Woerden meer risico te nemen en kwam wat meer uit de schulp. Toch bleef Sportief redelijk eenvoudig overeind en had de wedstrijd onder controle. In de laatste minuten drong Woerden nog meer aan en kreeg in de 88e minuut een vrije trap te nemen , uit de scrimage welke hier uit ontstond kwam Woerden toch nog enigzins gelukkig op gelijke hoogte. De goed leidende scheidsrechter Van Rossum uit Zegveld floot al vrij snel na dit doelpunt af en moesten beide partijen genoegen nemen met een punt
Toch weer een goede prestatie van de groen /witte dat de goede lijn na de winterstop doorzet en duidelijk laten zien dat iedere ploeg weer rekening moet houden met Sportief!