Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Sportief verliest boeiende derby

1 november 2016 16:00

Woerdense Verlaat – Aarlanderveen heeft de boeiende derby tegen Sportief in het Woerdense Verlaat gewonnen: 2-3. Jorn Poelwijk, vooraf nog een twijfelgeval, scoorde drie keer, stond de laatste 20 minuten op de goal en hield toen Sportief van de (verdiende) gelijkmaker af.

In dit duel gebeurde werkelijk van alles, alleen rode kaarten hoefden er (gelukkig) niet worden getrokken, al scheelde dat weinig. De rust duurde bijna een uur, referee Theo Van Rossum uit Zegveld kon toen vanwege een zweepslag die hij eerder in de eerste helft al had opgelopen ,niet meer verder, de in de haast gebelde scheidsrechter Van der Kraan uit Gouda floot de tweede helft. Het stond toen overigens 1-1, Jorn Poelwijk opende uit een vrije trap met een sublieme kopbal de score voor Aarlanderveen, Patrick Berkelaar maakte op slag van rust de gelijkmaker. Een stand waar iedereen qua kansen mee kon leven, al had Aarlanderveen wel het betere van het spel.

De tweede helft startte zoals eerder vermeld een uur later, maar dat deerde niemand, onder het genot van een heerlijke herfstzonnetje was wachten geen probleem en werd men daarvoor nog beloond ook.  Het spel golfde in die tweede helft op en neer, beide ploegen grossierden in het maken van fouten, maar dat kwam de amusementswaarde meer dan ten goede. Na amper vier minuten spelen ging Dirk van der Haak vreselijk in de fout, Aron Bunnik vond Jorn Poelwijk, die het speeltuig stijf in het kruis deponeerde: 1-2.  Acht minuten later ging goalie Martijn Zijlstra in de fout, nu profiteerde Kevin Haak: 2-2.

Het bleek de opmaat van een fantastisch slot, waarin Jorn Poelwijk een fout van Rody Hoogendoorn subliem afstrafte: 2-3. Direct daarna redde een Aarlanderveen verdediger op de doellijn en weerhield Zijlstra Sportief van de gelijkmaker. Dezelfde Zijlstra moest een kwartier voor tijd van het veld, direct naar het ziekenhuis worden vervoerd met een, naar het zich laat uitzien, zware schouderblessure (vermoedelijk gebroken sleutelbeen). Schutter Jorn Poelwijk nam de honneurs van Zijlstra waar en deed dat met verve. In die hectische slotfase stapelden de kansen zich aan beide kanten op, maar kwamen de kemphanen niet meer tot scoren en bleef het bij 2-3.