Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Sportief laatste half uur kluts kwijt

11 oktober 2016 10:45

Woerdense Verlaat – Sportief leek vlak na rust te gaan stunten toen het op een 2-1 voorsprong kwam, Hazerswoudse Boys haalde daarna echter, volkomen onverwachts, flink uit: 2-6.

In het aantrekkelijke duel kregen beide ploegen in de beginfase al een kansje, maar die bleven onbenut. Daarna was het Sportief wat de klok sloeg en kwam het dan ook terecht op voorsprong via een goal van Daan Koot: 1-0. Joren van Dijk, de Hazerswoudse Boys goalie voorkwam met een aantal sublieme reddingen dat zijn ploeg op een veel grotere achterstand kwam, de keeper redde bij acties van Jeffrey Buijt (2x), Mark Wens en Daan Koot fantastisch.

Hazerwoudse Boys kon er maar bar weinig tegenover stellen: “Wij wisten voor rust geen raad met het aanvallende spel van Sportief!” erkende coach Manfred van den Bosch na afloop. Desondanks ging zijn ploeg nog lekker aan de thee ook, vijf minuten voor rust kwam zijn ploeg langszij, met een goal waar een duidelijke buitenspel lucht aan zat: 1-1.

Ook de tweede helft begon Sportief heel sterk, kreeg het via Jeffrey Buijt wederom een dot van een kans, maar ook die was niet aan de spits besteed. Enkele minuten later soleerde Florian Nieuwkoop langs de verdediging  en gaf hij dezelfde Buijt een niet te missen kans: 2-1. Amper een minuut later stond het, door knullig balverlies echter alweer gelijk: 2-2.  Uit een indraaiende vrije trap,  die door de gehele Sportief defensie werd gemist, stond men uit het niets zomaar op achterstand: 2-3.

Het aangeslagen Sportief kreeg via Daan Koot, Jeffrey Buijt en Dirk van der Haak nog drie fraaie mogelijkheden, het gelouterde Hazerswoudse Boys counterde echter in het laatste half uur naar een zeer geflatteerde 2-6 overwinning. Leider Olaf Wens na afloop: “Een gemiste kans voor Sportief,  hoewel de uitslag anders doet vermoeden was dit zeker niet nodig geweest!”