Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Sportief verliest nipt in matige derby

19 februari 2018 20:15

Zaterdag stond dan de derby van het jaar op het programma , wekenlang wordt er over en weer over gepraat , geplaagd en er was zelfs een Facebook toto wie de juiste uitslag zou voorspellen . Daarin waren de meningen zeer verdeeld, sommigen zagen toch wel een heel gemakkelijke middag voor de bezoekers aankomen, anderen gingen voor de verrassing en de neutrale toeschouwer koos duidelijk voor een gelijk spelletje.

Nu zijn dit toch altijd wedstrijden op zich , toen de vele toeschouwers klaar stonden voor het begin was het vuurwerk al begonnen , de spelers werden onthaald met groene rookbommen en vuurwerk , een  mooie ambiance en een geweldig begin van dé derby in de  4e klasse C.

NSV kwam duidelijk beter uit de startblokken en kwam na 10 minuten door foutief wegwerken van de Sportief verdediging via Robin van Koert op 0-1. Hierna bleef NSV de betere, maar wist het, op een paar kleine kansjes na, niet veel meer uit te richten. Sportief probeerde, veelal via de counter, gevaarlijk te worden maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Het venijn zat hem echter aan het eind van de eerste helft Sportief kwam via rechtsback Nico Karsemijer op gelijke hoogte:  1-1. Vijf minuten later kwam NSV echter alweer op voorsprong, Cas van der Hoorn  schoot zijn ploeg met een   geweldige volley weer op voorsprong: 1-2.

Met de ruststand van 1-2 waren er zeker nog mogelijkheden voor de groen witten. Sportief kwam de tweede helft met een heel ander gezicht het veld op en knokte voor elke centimeter. Dat leverde zelfs enkele mogelijkheden op die echter niet benut werden. NSV kon na de thee geen potten meer breken en zo bleef het in een toch wat matte derby bij 1-2.